Main photo of the images/thairedcurry/thai-red-curry.jpg

Vegán Thai Red curry

Előkészítés 20 perc
Főzés 30 perc
Kalória 448 kcal

Vegán variációja a thai red currynek. Igazi ásziai ízek, azoknak akik szeretik a csípőset.

Curry hozzávalók

4 adag
  • 400g kaliforniai paprika, piros
  • 280g kaliforniai paprika, sárga
  • 150g vöröshagyma
  • 300g sárgarépa
  • 150g kelkáposzta
  • 200ml kókusztej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35g gyömbér
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 kávéskanál rizsecet
  • 200 ml víz

Rizs hozzávalók

serves
  • 150g rizs, jasmin
  • 10g vaj
  • 270 ml víz

Elkészítés

0'

A wokot az olajjal együtt felhevítjük.

1'

A kockákra vágott vörsöshagymát hozzáadjuk, és addig sütjük míg üveges nem lesz.

6'

Hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, majd további fél percig pirítjuk

7'

Hozzáadjuk a hosszúkásra(3cm) darabolt sárgarépát és kaliforniai paprikát, majd addig főzzük míg puha nem lesz

15'

A thai red curryt is hozzáadjuk, majd együtt sütjük pár percig

18'

Külön edényben a rizst is feltesszük főni. Leborítva, a vízzel, sóval, vajjal eggyütt hagyjuk, hogy felforrjon, majd a legkisebb fokozatra kapcsoljuk a lángot, és kb 15 perc után kapcsoljuk csak le teljesen.

19'

Beletesszük a kelkáposztát

20'

Hozzáadjuk a kókusztejet, és a vizet, majd nem nagy lángon tovább főzzük, néha néha megkavarva.

39'

Utolsó lépésként, hozzáadjuk a szójaszószt és a rizsecetet, és levesszük a lángról.