Tonhal hozzávalók
3 adag
- 400g friss tonhal steak
- 1db (250g) piros kaliforniai paprika (felkozkázva)
- 1db (250g) sárga kaliforniai paprika (felkozkázva)
- 1közepes (150g) lila hagyma (felkozkázva)
- 1ek (15g) olíva olaj
- madársaláta
- só, bors, lime
Friss tonhal, friss zöldségekkel. Pár perc alatt elkészíthető, alacsony kalóriatartalmú, mégis kiadós ebéd.
Felhevítjük a serpenyőt.
A tonhal mindkét oldalát bekenjük olíva olajjal (nem kell sózni).
Ha közepesen átsütött steaket szeretnénk, akkor oldalanként 90 másodpercig süssük.
Sütés közben ne mozgassuk el.
Tonhal steak sütési ideje: medium-rare 1 maximum másfél perc per olda. Medium 2 perc per oldal. Well-done 3-4 perc per old (csak barbároknak ajánlott)
A felkozkázott zöldségeket összekeverjül, és só, bors, citromlé, olívaolaj keverékkel összeforgatjuk.