Main photo of the images/paprikas/paprikas_main.jpeg

Paprikás

Előkészítés mins
Főzés mins
Kalória 547 kcal

Talán a leggyakoribb szombati ebéd Magyarországon, egy igazi klasszikus.

Paprikás hozzávalók

serves
  • 1.2kg krumpli
  • 150g füstölt kolbász (karikázott)
  • 150g hagyma
  • 50g szalonna
  • 300g csirke mellehúsa
  • 200ml paradicsomlé
  • 1tk őrölt piros paprika
  • 300 ml víz
  • só, bors

Elkészítés

0'

Közepes lángon egy pár percig sütjük a szalonnát, amíg nem enged elég zsírt

5'

Hozzáadjuk a hagymát

10'

Amikor már üveges lett a hagyma, hozzáadjuk a krumplit

11'

Beleöntjük a paradicsomlét, borsot, és pirospaprikát, majd jól megkeverjük

13'

Forrásban lévő vizet öntünk hozzá, eleget, hogy ellepje a krumplit

28'

Amikor a krumpli már félig megfőtt, beletesszük a csirke mellehúsát

32'

És egy pár perc múlva a kolbászt is hozzáadhatjuk, majd addig főzzük míg a krumpli puha nem lesz

45'

Készen is van, savanyúsággal az igazi!