Main photo of the images/spinach-sweet-potato-lenti-dhal/spinach-sweet-potato-lentil-dhal.jpg

Lencse dhal spenóttal és édesburgonyával

Előkészítés 20 perc
Főzés 30 perc
Kalória 0 kcal

Zöldségekkel felturbózott vöröslencse dhal. Friss, indiai ízek. Főételnek, és köretnek is kiváló.

Dhal hozzávalók

4 adag
  • 250g vöröslencse
  • 1közepes (400g) édes burgonya
  • 1közepes (150g) lilahagyma, felkockázva
  • 1gerezd fokhagyma
  • 30g (hüvelykujjnyi) gyömbér
  • 1db csili paprika, felkarikázva
  • 80g spenót
  • 4db , átlósan karikázva
  • 20g friss bazsalikom, összetépkedve
  • 600ml zöldség alaplé
  • 1ek szezámmag olaj
  • 1.5tk kurkuma
  • 1.5tk római kömény

Elkészítés

1. lépés

Egy nagyobb lefedhető lábasban felhevítjük az olajat és beletesszük az apró kockára vágott hagymát, alacsony hőfokon kb 10 percig pirítjuk.

2. lépés

Amikor üvegesre sült a hagyma, beletesszük a kurkumát, római köményt, fokhagymát és a gyömbért. 1 percig pirítjuk őket.

3. lépés

Közepes lángra kapcsolunk, és beletesszük az édes burgonyát, majd jól megkeverjük.

4. lépés

Belekeverjük a vöröslencsét és az alaplét.

5. lépés

Forraljuk fel, azután vegyük kicsire a lángot, és 20 percig fedő alatt tovább főzzük, amíg a vöröslencse és az édesburgonya is puha nem lesz.

6. lépés

Sózzuk meg ízlés szerint.

7. lépés

Belekeverjük a spenótot, és amint megfonnyadt levesszük a dhalt a tűzről.

8. lépés

Tálaláskor szórjuk a tetejére az újhagymát és a friss bazsalikomot.