Recept hozzávalók
4 adag
- 800g friss lazac bőrrel
- 100g vaj
- 2db (500g) cukkini, felkockázva
- 1db (250g) padlizsán, felkockázva
- 1db (300g) kaliforniai paprika, felkockázva
- 1db citrom, facsarva
- só, fekete bors
Néha nem a recept komplekszitása miatt finom az étel, hanem a belevelóktól. A titka csak annyi, hogy friss és minőséges hozzávalókat használjunk.
Felmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A vaj felét felhevítjük a serpenyőben, és a lazacdarabokat mindkét oldalon megpirítjuk amíg a hús meg nem fehéredett (kb 2-3 perc). Közben ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
A lazacot a sütőben tovább sütjük 10 percig, vigyázzunk semmiképp sem száradjon ki.
A serpenyőbe, amiben a lazacot sütöttük, hozzáadjuk a többi vajat is és a kockára vágott zöldségeket. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint.
Süssük a zöldségeket kb 20 percig (vagy ízlés szerint).
Tálaláskor a lazac tetejét meglocsolhatjuk citromléval.