Main photo of the images/lazac-steak-zoldsegagyon/lazac-steak-zoldsegagyon.jpg

Lazac steak grillzöldségekkel

Előkészítés 15 perc
Főzés 40 perc
Kalória 514 kcal

Néha nem a recept komplekszitása miatt finom az étel, hanem a belevelóktól. A titka csak annyi, hogy friss és minőséges hozzávalókat használjunk.

Recept hozzávalók

4 adag
  • 800g friss lazac bőrrel
  • 100g vaj
  • 2db (500g) cukkini, felkockázva
  • 1db (250g) padlizsán, felkockázva
  • 1db (300g) kaliforniai paprika, felkockázva
  • 1db citrom, facsarva
  • só, fekete bors

Elkészítés

1. lépés

Felmelegítjük a sütőt 200 fokra.

2. lépés

A vaj felét felhevítjük a serpenyőben, és a lazacdarabokat mindkét oldalon megpirítjuk amíg a hús meg nem fehéredett (kb 2-3 perc). Közben ízlés szerint sózzuk borsozzuk.

3. lépés

A lazacot a sütőben tovább sütjük 10 percig, vigyázzunk semmiképp sem száradjon ki.

4. lépés

A serpenyőbe, amiben a lazacot sütöttük, hozzáadjuk a többi vajat is és a kockára vágott zöldségeket. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint.

5. lépés

Süssük a zöldségeket kb 20 percig (vagy ízlés szerint).

6. lépés

Tálaláskor a lazac tetejét meglocsolhatjuk citromléval.