Main photo of the images/generic5.jpg

Krumplileves gombával

Előkészítés 20 perc
Főzés 30 perc
Kalória 217 kcal

Leves hozzávalók

4 adag
  • 340g krumpli (felkockázva)
  • 300g gomba (4be vágva)
  • 0.5 fej (45g) vöröshagyma (felkockázva)
  • 2 közepes (130g) sárgarépa (felkarikázva)
  • 1ek (20g) liszt
  • 50g rizs
  • 100g tejföl
  • 1ek édes pirospaprika
  • 1ek (14g) olaj
  • só, bors, babérlevél

Elkészítés

1. lépés

Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat és beletesszük az apró kockára vágott hagymát, felkarikázott sárgarépát.

2. lépés

Amikor már majdnem üveges a hagyma, beletesszük a 4be vágott gombát is.

3. lépés

Amikor a hagyma üveges lesz, levesszük a lábast a tűzről, és megvárjuk, hogy az olaj ne sercegjen.

4. lépés

Hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet, pirospaprikát, jól megkeverjük.

5. lépés

Hozzáadjuk a krumplit is, és újra jól megkeverjük.

6. lépés

Hozzáadunk vizet, hogy 2-3 ujjnyira ellepje a krumplit.

7. lépés

Visszatesszük a lábast a tűzre, és lassú lángon addig főzzük amíg a krumpli puha nem lesz.

8. lépés

Ekkor beletesszük a rizst, és megcsináljuk a habarást a tejföllel és liszttel.

9. lépés

Még max 10 percig főzzük, és levesszük a lángról.