Main photo of the images/caribbean-bean-soup/caribbean-bean-soup.jpeg

Karibi bableves

Előkészítés 20 perc
Főzés 30 perc
Kalória 0 kcal

A paradicsom és a kókusz még a leghidegebb napokon is napsütést varázsol a konyhába.

Leves hozzávalók

4 adag
  • 1ek napraforgó olaj
  • 1közepes (150g) vöröshagyma, apróra vágva
  • 2gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 nagyobb (150g) sárgarépa, apróra vágva
  • 2db (30g) szálzeller, apróra vágva
  • 1 kisebb zöldpaprika, apróra vágva
  • 1 kisebb pirosparika, apróra vágva
  • 2db babérlevél
  • 2tk őrölt pirospaprika
  • 750ml paradicsomlé
  • 120ml paradicsompüré
  • 2tk kakukkfű
  • 750ml zöldségalaplé
  • 1 doboz (400g) kókusztej
  • 90g hosszú szemű rizs
  • 1 konzerv (400g) kidney beans
  • tengeri só, fekete bors

Kruton hozzávalók

4 adag
  • 120g kenyérkocka, szikkadt
  • 2ek olívaolaj
  • 2tk őrölt pirospaprika
  • 0.5tk kakukkfű

Elkészítés

1. lépés

Egy nagyobb lábasba felhevítjük az olajat és beletesszük az apró kockára vágott hagymát, közepes hőfokon kb 5 percig pirítjuk.

2. lépés

Amikor üvegesre pirult a hagyma, beletesszük a fokhagymát, zellert, sárgarépát, paprikákat, babérlevelet és az őrölt pirosparikát, majd prítsuk még 5 percig.

3. lépés

Keverjük bele a paradicsomot, paradicsompürét és a kakukkfüvet, és főzzük 5 percig.

4. lépés

Öntsük fel az alaplével és a kókusztejjel, szórjuk bele a rizst.

5. lépés

Forraljuk fel, azután vegyük kicsire a lángot, és főzzük 30 percig.

6. lépés

Adjuk hozzá a vörösbabot, és még 15 percig főzzük.

7. lépés

Közben a krutonhoz, melegítsük előre a sütőt 190 fokra.

8. lépés

A kenyérkockákat forgassuk meg az olaj, őrölt paprika és kakukkfű keverékében.

9. lépés

Terítsük szét, egy rétegben egy tepsiben, és 5 perc alatt aranybarnára süssük a sütőben.