Main photo of the images/gomas-tokany/gombas-tokany.jpg

Gombás tokány

Előkészítés 20 perc
Főzés 30 perc
Kalória 353 kcal

A Tokány egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető változata, marhahússal, gombával, és tejföllel behabarva.

Leves hozzávalók

4 adag
  • 600g marhacomb
  • 1db közepes vöröshagyma
  • 100g füstölt szalonna
  • 1tk sűrített paradicsom
  • 3gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1tk liszt
  • 2csipet majoranna
  • 2ek tejföl
  • 6fej közepes gomba
  • 1csokor petrezselyem

Elkészítés

1. lépés

Egy kevés olajon kisütjük a szalonnát és lepirítjuk a sűrített paradicsomot.

2. lépés

Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, végül mehet bele a csíkokra vágott marhahús.

3. lépés

Sózzuk és fűszerezzük.

4. lépés

A puhára sült hús mellé dobjuk a felszeletelt gombát.

5. lépés

A lisztet a tejföllel kikeverjük és behabarjuk a ragut.

6. lépés

Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.