Main photo of the images/cukkinis-tocsni/cukkinis-tocsni.jpg

Cukkinis tócsni

Előkészítés 20 perc
Főzés 30 perc
Kalória 353 kcal

Klasszikus krumplis rösti zöldséges változata. Akár köretként, akár könnyed főételként is finom ez a cukkíni alapú lepény.

Tócsni hozzávalók

4 adag
  • 3db cukkini
  • 3db közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100g liszt, teljes kiőrlésű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2db tojás
  • 50ml napraforgó olaj

Elkészítés

1. lépés

A cukkinit és a hagymát lereszeljük, s hozzátesszük a petrezselyemzöldet, fokhahgymát (apróra vágott), a tojást és a lisztet (amennyit felvesz).

2. lépés

A fent említetteket összekeverjük.

3. lépés

Olajozzuk meg a serpenyőt, mintha palacsintát sütnénk.

4. lépés

Kanállal apró halmokat készítünk, kissé ellapítjuk, és az olajon mindkét oldalát megsütjük.