Main photo of the images/chili-con-carne/chiliconcarne_main.jpeg

Csilis bab hússal

Előkészítés 20 perc
Főzés 30 perc
Kalória 353 kcal

Avagy Chili con carne, egy mexikói konyhát idéző klasszikus

Csilis bab hozzávalók

4 adag
  • 1 közepes kápia paprika, piros
  • 500g sertéshús (darált)
  • 400g paradicsom, kockázott
  • 2 evőkanál paradicsom püré
  • 2db konzerv (820g) red kidney bab
  • 0.5db konzerv (200g) édes kukorica
  • 1 nagy hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál csili fűszer
  • 1 kiskanál paprika, édes
  • 2 kiskanál római kömény
  • 1 kocka marha leves
  • 1 kiskanál majoranna
  • 300 ml víz
  • só, bors, koriander

Elkészítés

0'

Közepes lángon, az olajon megpirítjuk az előre felkockázott hagymát, kb 5 percig sütjük amíg üveges nem lesz.

5'

Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és a fűszereketa (csilit, piros paprikát, római köményt és a majorannát). Max még egy percig tovább sütjük, amíg az aromák ki nem jönnek a fűszerekből.

6'

Hozzáadjuk a kápia paprikát és a húst, majd további 5-10 percig pirítjuk.

12'

Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és jól megsózzuk, megborsozzuk. Beletesszük a paradicsom pürét is, és jól megkeverjük.

14'

Egy pár percnyi főzés után, hozzáadjuk a vizet, és belemorzsoljuk a marhaleves kockát.

16'

Megvárjuk amíg felforr, a serpenyőt leborítjuk és 20 percig alacsony lángon tovább főzzük.

36'

Leszűrjük és megmossuk a babot, majd beleöntjük a serpenyőbe. Újra felforraljuk és 10 percig főni hagyjuk.

46'

A végére beletesszük a kukoricát is, és még egy pár percig hagyjuk főni.

50'

Lekapcsoljuk, és tálalás előtt még 10 percig állni hagyjuk, hogy összeérjenel az ízek.

60'

Főtt rizzsel,és ízlés szerint friss korrienderrel tálaljuk.