Main photo of the images/bagel/main.jpg

Bagel

Előkészítés 20 perc
Főzés 30 perc
Kalória 303 kcal

Amerika egyik kedvenc kenyérféléje, tökéletes első próbálkozásnak a péksütemények világában.

Bagel hozzávalók

8 adag
  • 600g liszt
  • 20g friss élesztő
  • 1ek olaj
  • 1ek cukor
  • 1tk só
  • 1ek méz
  • 300ml víz
  • szezámmag, egész mák vagy zabpehely

Elkészítés

1. lépés

A langyos vízbe tegyük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk 15percig huzatmentes meleg helyen.

2. lépés

A lisztet és a sót keverjük össze egy tálban, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt és az olajat, dolgozzuk össze, amíg rugalmas tésztát nem kapunk.

3. lépés

Takarjuk le egy konyharuhával, és meleg helyen addig pihentessük, míg duplájára nem kel (kb 1h).

4. lépés

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

5. lépés

Amikor megkelt, tegyük a tésztát egy lisztezett deszkára, és vágjuk 8 egyenlő darabra.

6. lépés

Formáljunk belőlük gombócokat, és fúrjunk a közepükbe lyukat.

7. lépés

Letakarjuk, és még fél órát pihentetjük.

8. lépés

Egy fazékban forraljunk fel 2 liter vizet, és adjunk hozzá egy teáskanál sót és egy evőkanál mézet.

9. lépés

Tegyük bele a tésztákat, fél percig főzzük, majd forgassunk rajta egyet, vegyük ki, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

10. lépés

Szórjuk meg szezámmaggal, egész mákkal vagy zabpehellyel.

11. lépés

A sütőben süssük 15 percig.